Waar kan ik AdBlue® kopen?

U wilt uw AdBlue® tank bijvullen en wil weten hoe u dit zelf kunt doen? 

Verkoop bij tankstations

Wanneer uw AdBlue® tank leeg is, krijgt u een waarschuwing op het scherm die aangeeft dat u nog een AdBlue® reikwijdte hebt van 2400 kilometer. De waarschuwing verdwijnt dan, u moet uw AdBlue®-tank bijvullen.
U kunt uw dealer bellen of zij dit voor u kunnen doen. Dit is echter een dure optie die bovendien niet de meest efficiënte is. Wij raden u aan om met het oog op de tijd- en kostenbesparing op zoek te gaan naar het dichtstbijzijnde tankstation! Vandaag verkopen nagenoeg alle tankstations AdBlue®. AdBlue® wordt meestal verkocht in een jerrycan van 5l of 10l.

Aan de pomp of met een jerrycan?

Er zijn al heel wat AdBlue® pompen maar die zijn voornamelijk bedoeld voor vrachtwagens.  Het is niet aanbevolen om aan pompen voor vrachtwagens te gaan tanken. Het aantal liters per minuut bij deze pompen is immers hoger en uw carrosserie kan beschadigd worden door het opspatten van de vloeistof. Probeer overigens ook niet om jerrycans te vullen aan pompen voor vrachtwagens. Er wordt gewerkt aan een uitrol van pompen voor personenauto’s in Europa, zodat het ook voor particulieren gemakkelijker wordt omAdBlue® bij te vullen.  De beste optie is het gebruik van AdBlue® jerrycans die specifiek bedoeld zijn voor personenauto’s.

Merken
gas_station

De prijzen van AdBlue® bij een tankstation

Tankstations bieden AdBlue® aan voor lagere prijzen dan autodealers. De prijzen van AdBlue® jerrycans verschillen van tankstation tot tankstation. Als u de tijd heeft, is het raadzaam de prijzen van verschillende tankstations te vergelijken.

De prijs van een jerrycan van 5 L of 10 L ligt tussen de €15 en €25.

Welke factoren hebben een invloed op de prijs van AdBlue®?

De prijs van het toevoegingsmiddel voor auto’s is afhankelijk van verschillende factoren zoals de plaats van aankoop, de hoeveelheid of de verpakking van het product (bulk, voorverpakt, pomp, enz.). De prijs per liter AdBlue® wordt sterk beïnvloed door de productiekosten en de kostprijs van het hoogwaardige ureum, het voornaamste bestanddeel. Ook de kosten voor vervoer en distributie bepalen voor een groot deel de prijs. In Duitsland zijn de prijzen bijvoorbeeld lager omdat er veel AdBlue® fabrieken zijn in dat land.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van AdBlue®?

De verwachte verandering van de prijsindex van AdBlue® op middellange termijn is stabiel en bedraagt €0,50-€0,55 per liter. Een jerrycan AdBlue® die u zelf in de tank van uw auto giet, is duurder.

price

Is de prijs van AdBlue® een kwaliteitsgarantie?

De prijs van AdBlue® is geen weerspiegeling van de kwaliteit, alle additieven zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de normen VW, DIN 70070 en ISO 22241-1. Daarom wordt het afgeraden om zelf AdBlue® te maken op basis van hoogwaardig ureum. U moet AdBlue® gebruiken die goedgekeurd is door de fabrikant en verpakt is in oorspronkelijke verpakking.

FAQ

Prijsvergelijking AdBlue®

Een klein overzicht om u een idee te geven van de prijzen voor AdBlue®

TOTAL

bidon-cinq-litre  Jerrycan 5L ≈ €18-25

 

bidon-dix-litre  Jerrycan     10L ≈ €15-20

PEUGEOT

forfait-remplissage  Tank vullen ≈ €45

AUDI

forfait-remplissage   Tank vullen  €40-90

Alle modellen weergeven

Merken
Fiche voiture

Veuillez renseigner votre email pour recevoir nos alertes promotionnelles :

[contact-form-7 404 "Not Found"]
×
Fiche voiture

Votre véhicule n’est a priori pas concerné par l’AdBlue. Laissez-nous votre adresse mail, nous vous contacterons pour vous confirmer que votre modèle n’utilise pas d’AdBlue et vous fournir de plus amples informations.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
×

D’après nos calculs d’experts, la consommation annuelle de votre est de

 

 

myadblue_car

 

 

Veuillez renseigner votre adresse mail pour recevoir plus d’informations autour de l’AdBlue sur votre véhicule

×

According to our expert calculations, the annual consumption of your is

 

 

myadblue_car

 

 

Please enter your email to get more information on AdBlue®

×

Volgens onze berekeningen expert, het jaarlijkse verbruik van uw is vol

 

 

myadblue_car

 

 

voer uw e-mailadres in om onze promotionele waarschuwingsberichten te ontvangen

×

Nach unseren Berechnungen Experten, ist der jährliche Verbrauch Ihres voll

 

 

myadblue_car

 

 

geben Sie Ihre E-Mail-Adresse an, damit wir Ihnen unsere Meldungen über Sonderangebote senden können

×