Het AdBlue® lichtje brandt en u wilt zelf bijvullen?

myadblue_alert

Wanneer het AdBlue® signaal in beeld komt en piept voor het eerst, heeft u nog 2400 km actieradius voor dat uw auto uitvalt. In een reflex zou u geneigd kunnen zijn uw dealer te bellen, maar wij raden u aan om zelf de tank bij te vullen. Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf AdBlue® bij te vullen en u kunt er flink door besparen.

myadblue_reservoir

Welke AdBlue® moet ik kiezen?

U moet uw tank vullen met gecertificeerd AdBlue® volgens de ISO 22241 norm. Dit stemt overeen met een gedeponeerd handelsmerk dat tot de Duitse vereniging van de auto-industrie behoort. Let op dat u uw AdBlue® tank niet met andere producten of ‘ureumoplossingen’ vult, want als u dit doet zal de garantie op uw voertuig komen te vervallen.

Om bij te vullen in een tankstation kunt u verschillende jerrycans gebruiken: 1,89 liter, 5 liter, 10 liter of 20 liter.
Geschikte pompen voor lichte voertuigen worden door Europa ontwikkeld. Gebruik niet de pompen voor zware voertuigen, de AdBlue toevoer is niet voor lichte voertuigen geschikt.

myadblue_car

Waar kan ik de AdBlue® tank vinden?

De AdBlue® tank kan zich bij dieselauto’s op drie verschillende plaatsen bevinden. Uiteraard is dit verschillend voor ieder model auto.
• naast de dieseldop in de tankdop
• in de kofferbak
• onder de motorkap
Autofabrikanten streven ernaar om de invoer van de AdBlue® tank in het brandstofklepje te plaatsen.

myadblue_quantity

Hoe kunt u zelf bijvullen?

Om te weten hoe groot uw auto AdBlue® tank is, kunt u onze model specificaties raadplegen.  Een minimum van minstens 5L is noodzakelijk om uw auto te kunnen starten nadat u zonder AdBlue® komt te staan.

Op elke AdBlue® jerrycan, staat uitlegt hoe de tank bijgevuld moet worden. Wij adviseren u kleinere jerrycans te kopen die gemakkelijk draagbaar zijn en raden hun opslag af. De 1,89L jerrycans zijn uitgerust met een beveiliging dat voorkomt dat de tank niet kan overlopen. Grotere jerrycans hebben deze beveiliging niet.

myadblue_careful

Welke voorzorgsmaatregelen en voorwaarden moeten worden getroffen om deze product te gebruiken?

De optimale temperaturen voor de opslag van AdBlue® variëren van -11° tot 30°C om alle eigenschappen van het product te bewaren en de levensduur tot 1 jaar te optimaliseren. Het automatische verwarmingssysteem van de auto maakt dat het 20 minuten naar opstarten opnieuw vloeibaar wordt. In dit tijdsbestek kan gewoon met de auto worden gereden.

• Door stof of vuil kan de kwaliteit van het product verslechteren. Ook wordt geadviseerd Adblue® uit de buurt van zonnestralen op te slaan.

• AdBlue® kan voor bepaalde metalen corrosief zijnin geval van contact met metaal, onmiddellijk met stromend water schoonspoelen.

• Gebruik voor voltanken van Adblue® geen verpakkingen (kannen, jerrycans) die voor andere vloeistoffen zijn gebruikt.

• Jerrycans en kannen na bijvullen goed afsluiten.

• Bij contact met ogen of mond grondig spoelen met stromend water gedurende minstens 15 minuten en direct een arts raadplegen.

• Vermeng AdBlue® niet met andere brandstoffen, het is geen toevoegingsmiddel.

• AdBlue® niet opslaan in vol zonlicht.
• Griet AdBlue® nooit in de dieseltank, en ook geen diesel in de AdBlue® tank. Bij vergissing moet u de auto niet starten.

Alle modellen weergeven

Merken
Fiche voiture

Veuillez renseigner votre email pour recevoir nos alertes promotionnelles :

[contact-form-7 404 "Not Found"]
×
Fiche voiture

Votre véhicule n’est a priori pas concerné par l’AdBlue. Laissez-nous votre adresse mail, nous vous contacterons pour vous confirmer que votre modèle n’utilise pas d’AdBlue et vous fournir de plus amples informations.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
×

D’après nos calculs d’experts, la consommation annuelle de votre est de

 

 

myadblue_car

 

 

Veuillez renseigner votre adresse mail pour recevoir plus d’informations autour de l’AdBlue sur votre véhicule

×

According to our expert calculations, the annual consumption of your is

 

 

myadblue_car

 

 

Please enter your email to get more information on AdBlue®

×

Volgens onze berekeningen expert, het jaarlijkse verbruik van uw is vol

 

 

myadblue_car

 

 

voer uw e-mailadres in om onze promotionele waarschuwingsberichten te ontvangen

×

Nach unseren Berechnungen Experten, ist der jährliche Verbrauch Ihres voll

 

 

myadblue_car

 

 

geben Sie Ihre E-Mail-Adresse an, damit wir Ihnen unsere Meldungen über Sonderangebote senden können

×